Wat is een entresolvloer?
Een entresolvloer (ook wel systeem verdiepingsvloer of tussenvloer genoemd) is een zelfdragende (staal)constructie. Deze wordt afgewerkt met (houten)vloerpanelen en eventueel bijpassende accessoires. Deze vloeren worden bijvoorbeeld toegepast in magazijnen voor de opslag van goederen, in productiehallen, in sportscholen en in bedrijfsruimten om extra kantoorruimte of winkeloppervlakte te creëren. Wanneer een pand hoog genoeg is om entresol te plaatsen, dan beschikt men snel over voordelige extra m2 vloeroppervlak. Extern huren, verbouwen of zelfs verhuizen is dan niet meer nodig! Overigens is ruimtegebrek niet het enige argument waarom bedrijven in een dergelijke vloer investeren. Ook de efficiency speelt vaak een rol. Er ontstaat immers meer ruimte om de werkprocessen te optimaliseren.
Opbouw van een modulaire entresol
Deze vloer bestaat dus hoofdzakelijk uit stalen componenten. Denk hierbij aan kolommen met voetplaten, hoofd- en kinderbalken, koppelhoeken en bevestigingsmiddelen. De stalen constructie wordt meestal met houten vloerpanelen afgewerkt. Deze sterke en grote vloerpanelen worden speciaal voor deze vloeren geproduceerd. Een extra hoge persing zorgt ervoor dat de 38mm dikke vloerpanelen, een keiharde toplaag hebben. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt om er met zware pompwagens overheen te rijden. De onderzijde wordt bijna altijd geleverd met een witte gelamineerde afwerking, zodat verlichtingsarmaturen aan de onderzijde van de vloer meer licht reflecteren. Nagenoeg alle toegepaste materialen zijn demontabel en dus herbruikbaar bij een eventuele aanpassing of een verhuizing.
Accessoires voor de vloeren
Afhankelijk van de gebruikstoepassing wordt de entresol naar behoefte afgewerkt. Hiervoor zijn trappen in diverse soorten en maten leverbaar. Rechte trappen of trappen met een eind- of tussenbordes, met houten- of roostertreden. Ook leuningconstructies wordt vaak toegepast, evenals een palletopzetplaats. Deze onderbreking in de leuningconstructie, biedt de gebruiker de mogelijkheid om goederen veilig op de vloer te plaatsen (en er weer vanaf te halen). Dit kan met behulp van een heftruck of stapelaar. Een andere optie is het plaatsen van een goederenlift. Deze laatste optie zien we vaker terug bij vloeren met meerdere verdiepingen.
Wanden, plafonds en vloeren
Wanneer deze specifieke vloer wordt toegepast, om bijvoorbeeld extra commerciële-, kantoor- of kantineruimte te creëren, dan laat deze zich uitstekend combineren met systeemwanden en plafonds. Hierbij worden er door opdrachtgevers uiteenlopende keuzes gemaakt. Er zijn vloeren waarbij de constructie volledig achter de wanden en plafonds ‘verdwijnt’ en er zijn er ook, waarbij men er bewust voor kiest om de constructie zichtbaar te houden. De constructie geeft immers een industriële look, die bij velen in de smaak valt.
Geen vloer is hetzelfde
Verschillende gebruikstoepassingen vragen om een gedegen technische kennis. Bij het construeren en plaatsen van een entresol, wordt met vele factoren rekening gehouden. Als specialist in vloeren kunnen wij rustig stellen, dat geen enkele entresol hetzelfde is. Dat geldt niet alleen voor de maatvoering, kleur, overspanning, draagvermogen of de puntbelasting. We hebben ook te maken met een verschil in regelgeving bij een bepaalde toepassing. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de lokale brandweereisen. Daarnaast wordt er bij het ontwerp van iedere entresol, rekening gehouden met visuele aspecten en het gebruikscomfort. Samen met de gebruiker stemmen we die nauwkeurig af.
Kies voor Twinfloor!
Eind jaren 70 startte de grondlegger van Twinfloor met de ontwikkeling van systeem etagevloeren in Nederland. Sindsdien zijn er ruim 16.000 Twinfloor vloeren geplaatst. Niet alleen binnen Nederland maar ook in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en nog vele andere landen. Overweegt u, net als al die duizenden tevreden gebruikers, de aanschaf van een Twinfloor (entresol)vloer? Dan helpen wij u graag! Bel voor een advies met: T 076 88 79 701