Welke soorten verdiepingsvloeren zijn er?
Deze soort vloeren worden bedrijfsmatig veel toegepast. Meestal gebeurt dit, zodra er een gebrek aan inpandig ruimte ontstaat. Om dit gebrek aan ruimte op te lossen, is het creëren van een extra verdieping vaak een zeer efficiënte oplossing. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten verdiepingsvloeren op de markt. Grofweg zijn deze in twee groepen in te delen.
Vloeren met een permanent karakter
De eerste groep bestaat uit de traditionele systeemvloeren, welke meestal worden opgebouwd uit staal en beton. Denk bijvoorbeeld aan een kanaalplaatvloer of een ribcassettevloer. Dit type vloer heeft een permanent karakter. Men plaatst deze vloeren niet met het idee om er later nog iets aan te veranderen. Het bouwen van een dergelijke vloer heeft ook behoorlijk wat impact op het moment dat de bedrijfshal reeds in gebruik is. Er wordt immers met grove en ook vaak natte materialen gewerkt. De dikte van dit type betonvloer is sterk afhankelijk van het gewenste draagvermogen en de overspanning.
Modulaire vloeren
De tweede groep bestaat uit de modulaire vloeren. Hierbij worden (lichtere) staalconstructies en houten vloerpanelen gebruikt. Het geheel blijft, door het gebruik van demontabele componenten, ten aller tijde flexibel. De kolommen en de hoofd- en kinderbalken worden met bouten en moeren bevestigd, waarna de vloerpanelen het geheel compleet maken. De modulaire vloer is binnen een operationeel bedrijf meestal vrij eenvoudig in te passen. In veel situaties ondervindt de normale bedrijfsvoering, tijdens de montage, weinig of slechts kort hinder. Zijn er op een bepaald moment aanpassingen nodig, of wil men de vloer verwijderen of verhuizen? Dat is mogelijk, de materialen zijn voor het overgrote deel herbruikbaar. De dikte van de meeste modulaire vloeren bedraagt 338mm. De overspanning tussen de kolommen is afhankelijk van vele factoren. Tijdens de ontwerpfase worden deze factoren nauwkeurig bepaald en geëngineerd. Kolommen worden zo gepositioneerd dat gebruikers er geen of nauwelijks hinder van ondervinden.
Een vloer op magazijnstellingen
Naast de permanente en modulaire vloeren bestaat er nog een andere soort. Bij dit type vloer maakt men gebruik van magazijnstellingen. Meestal vormen legbord-, grootvak- of palletstellingen de basis van de constructie. Door de stellingen onderling met elkaar te verbinden, ontstaat er een solide basis, om houten vloerpanelen op te monteren. Men spreekt dan over ‘een overvloering van magazijnstellingen’. Dit type vloer wordt vooral toegepast, in situaties waarbij de inrichting niet wijzigt. Doordat de vloerconstuctie op de stellingen rust, blijft de gebruiker gebonden, aan de oorspronkelijke indeling.
Van opslagruimte tot volwaardige kantoorruimte
Een overvloering op magazijnstellingen wordt nagenoeg altijd voor extra opslagruimte gebruikt. Bij een vrijstaande (verdiepings)vloer, die we overigens ook wel entresolvloer, tussenvloer of bordes noemen, is dat geen zekerheid. Op (en onder) de vrijstaande systeemvloeren worden ook vaak kantoren gemaakt. Door middel van systeemwanden en plafonds en een nette vloerafwerking, ontstaat er binnen een korte tijd een volwaardige kantoorruimte. Ditzelfde geldt eveneens voor een kantineruimte. Andere toepassingen zijn: archief- en productieruimte, sport- en fitnessruimte, showroom en detailhandelruimte.
De juiste vloer kiezen
Hoe kiest u de meest geschikte vloer? Voor die vraag bestaat geen standaard antwoord. Er zijn tal van factoren en omstandigheden die van invloed zijn en bepalen wat voor u de juiste keuze is. Wat is bijvoorbeeld de situatie waar u zich in bevindt? Betreft het een bestaand pand waar volop activiteiten plaatsvinden of is de ruimte nog leeg? Is het een koop of een huurpand? Voor welke periode gaat u in deze vloer investeren?
Een Twinfloor voor iedere situatie
In verreweg de meeste situaties die het team van Twinfloor in de afgelopen ruim 40 jaar is tegengekomen, is de modulaire Twinfloor vloer naadloos inpasbaar. Vooral punten zoals: flexibiliteit, kwaliteit, maatwerk, korte levertijd, snelle plaatsing en bovenal de gunstige investering per m2 spreken ondernemers aan. Wilt u uw ruimte ook zo efficiënt mogelijk benutten? Onze specialisten helpen u daar graag bij! Maak een vrijblijvende afspraak en bel 076 – 88 79 701 of vul het contactformulier in.