Meer opslagruimte met een tussenvloer
Veel bedrijven worstelen met de beschikbare opslagruimte. Zeker in een magazijn of warehouse ontstaat na verloop van tijd een gebrek aan opslagruimte. Dit kan bijvoorbeeld komen door de uitbreiding (diversiteit) van het assortiment, andere verpakkingseenheden of een grotere voorraad omdat afnemers hierom vragen.
Wanneer ruimtegebrek ontstaat
Wanneer de capaciteitsproblemen structureel lijken te worden, is het tijd om naar oplossingen te zoeken. Meestal wordt er eerst naar de interne mogelijkheden voor opslagruimte gekeken. Dit is logisch aangezien externe oplossingen veel kostbaarder zijn. Denk maar eens aan de kosten voor het huren van een extra opslagruimte, een stuk aanbouwen of zelfs een ingrijpende bedrijfsverhuizing.
Zoeken naar interne opslagruimte
Minder ingrijpend en veel voordeliger is het efficiënter inrichten van de bestaande bedrijfshal om meer opslagruimte te creëren. Mogelijk is er opslagruimte te creëren door extra magazijnstellingen te plaatsen of om bestaande stellingen te vervangen. De ene magazijnstelling is immers de andere niet. Zo is bijvoorbeeld een bakschapstelling voor de opslag van kleine onderdelen veel efficiënter dan een legbordstelling. Toch is het lang niet altijd mogelijk om de opslagruimte eenvoudig te vergroten. In ieder magazijn loopt u op een gegeven moment tegen de grenzen van de (opslag)capaciteit aan.
De hoogte in met een tussenvloer
Hoewel het vloeroppervlak in de meeste bedrijfshallen goed benut is, biedt de hoogte vaak nog mogelijkheden voor opslagruimte. Bedrijfshallen zijn in de regel 6 meter of hoger en daardoor geschikt om hoge magazijnstellingen of om een tussenvloer met opslagruimte te plaatsen. Met een extra etage in de opslagruimte verdubbelt u relatief eenvoudig het aantal m2 vloeroppervlak.
Toepassingen van tussenvloeren met opslagruimte
Tussenvloeren zijn uitermate geschikt voor de opslag van goederen. Dit kunnen kleine goederen zijn maar ook bulkgoederen. Bij het ontwerp van een stalen tussenvloer met opslagruimte wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het gebruiksdoel en de geldende regelgeving. Zo vraagt een tussenvloer voor de opslag van isolatiematerialen om een ander draagvermogen dan een vloer, waar zware pallets op staan. De draagvermogens variëren van pakweg 300 kg tot ruim 1500 kg per vierkante meter.
Is een etagevloer dan alleen geschikt voor de opslag van goederen? Nee, de vloeren zijn ook inzetbaar voor andere toepassingen. Kijken we puur naar de toepassing in een magazijn of warehouse, dan zien we dat de tussenvloer ook gebruikt wordt als basis van een kantoor- of kantineruimte. Twinfloor levert en plaatst niet alleen de verdiepingsvloer maar ook de wand- en plafondsystemen, zodat er bijvoorbeeld een complete kantoorunit ontstaat.
Montage en bouwtijd
Het plaatsen van een tussenvloer binnen een bestaande bedrijfshal is in de meeste gevallen snel te realiseren. De systeemvloer bestaat uit kolommen, hoofd- en kinderbalken, voerpanelen en accessoires zoals trappen, leuningconstructie en palletopzetplaatsen. In het geval van een kantoor- of kantineruimte komen daar wand- en plafondsystemen bij. De bouwtijd is relatief kort als je het vergelijkt met het aanbrengen van een traditionele verdieping. Dit is natuurlijk gunstig voor de impact op de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn. De overlast tijdens de montageperiode wordt dus tot een minimum beperkt.
Overvloering van magazijnstellingen
In een klein aantal gevallen wordt een tussenvloer rechtstreeks op bestaande stellingen aangebracht. De magazijnstellingen (meestal legbordstellingen) vormen dan de basis voor de vloerconstructie. Bij deze ‘overvloering’ is de gebruiker wel gebonden aan een vaste opstelling van de stellingen. Een magazijnstelling in een latere fase verplaatsen is dus niet mogelijk, doordat de stelling deel uitmaakt van de draagconstructie.
Bedrijfsruimte nog steeds te krap?
Wanneer het magazijn echt overvol is en extra magazijnstellingen of tussenvloeren geen optie meer zijn, dan biedt Twinfloor voor veel bedrijven nog een andere oplossing voor opslagruimte. Door een deel van de goederen of materialen naar het buitenterrein te verplaatsen, ontstaat er binnen ruimte. Natuurlijk zijn niet alle materialen geschikt om deze in weer en wind te plaatsen. De industriële overkapping van Twinfloor biedt echter de nodige bescherming. Deze is vrijstaand of tegen een gevel te plaatsen. Onder de (systeem)overkapping worden lege pallets, ruwe grondstoffen, bulkvoorraad en materieel voldoende tegen de Nederlandse weersinvloeden beschermd.
Meer opslagruimte vindt u bij Twinfloor
Heeft u ook meer ruimte voor opslag of andere bedrijfsdoeleinden nodig? Twinfloor is al ruim 40 jaar de turnkey specialist in het slim en betaalbaar inrichten van bedrijfspanden. Onze adviseurs en engineers bespreken graag de mogelijkheden, om de mogelijke opslagruimte van uw bedrijfsruimte maximaal te benutten. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak en bel met 076 88 79 701 of vul het contactformulier in.