ACTEMIUMSCHIJNDEL

Entresolvloeren met wand- en plafondsystemen

Creatief in oplossingen denken

Actemium Schijndel (onderdeel van VINCI Energies Nederland) is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en assembleren van elektrotechnische oplossingen, zoals paneelbouw en machine assemblages. Men richt zich op de innovatieve machinebouwer in Nederland, om deze te ondersteunen bij klantspecifieke elektrotechnische uitdagingen en deze vanuit een projectmatige inslag om te zetten tot modulaire oplossingen.

Nieuwe locatie

Jeroen van Roosmalen, Business Unit Manager: “Wij werkten voorheen vanuit de Actemium vestiging in Veghel. Door de sterke groei die wij doormaken werd besloten om de paneelbouwactiviteiten uit te breiden met een aanvullende locatie. In de zoektocht naar een geschikte locatie kwamen we bij dit bestaande pand uit. Vervolgens zijn we heel goed over de indeling gaan nadenken. Alle eisen en wensen werden verzameld en de routing werd nauwkeurig uitgestippeld. Met het uiteindelijke plan hebben we samen met verschillende partijen aan tafel gezeten.”

Met echte mensen zakendoen

Een van die partijen was Twinfloor. Wij doen graag zaken met ‘echte’ mensen en hadden direct een ‘click’ met hun adviseur Sjoerd Stuij. Zijn benadering was prettig. Hij dacht in oplossingen en kwam met creatieve ideeën. Zo werd een bestaande trap verwijderd, werd er maatwerk toegepast en met oog op veiligheid is er goed met de vluchtroutes meegedacht. Tussen het eerste contact met Twinfloor en het inmeten na de definitieve opdracht, zat een periode van enkele maanden.

Verschillende entresolvloeren

Begin maart zijn de monteurs gestart met het bouwen van de verschillende entresolvloeren. Ons ‘inbound’ magazijn is voorzien van een (extra hoge) entresol en systeemwanden. Hierbij is rekening gehouden met de positie van de overheaddeur. Wanneer deze geopend is, kijk je van buiten niet tegen de vloerrand aan. Dat is wel zo fraai.

In de mechanische werkplaats vormt een tweede entresolvloer de basis voor een afgesloten ruimte, waar een CNC-machine staat en we de kasten opbouwen. De wanden zijn voorzien van raamkozijnen en dubbele deuren. Op termijn gaan we de etage gebruiken om een kantineruimte op te creëren.

Onder de derde verdiepingsvloer bevindt zich onze stofarme, klimaatneutrale ruimte. Hier testen we en bouwen we specifieke apparaten. De ruimte is voorzien van een sluis, speciale plafondplaten met LED-verlichting en een luchtbehandelingssysteem. Alle trappen zijn overigens uitgevoerd met hardhouten treden. Dat staat erg netjes en is duurzaam.

Bouwfase

Tijdens de bouwfase is er veel contact geweest met het montageteam, Sjoerd Stuij en de betrokken engineer Martin van den Hoek (allen Twinfloor). Er is echt prettig samengewerkt en goed meegedacht. Blij waren we ook met een tip voor de leverancier van de luchtbehandeling. Die kwam uit het netwerk van Twinfloor en hun mensen hadden dezelfde pragmatische werkwijze.

Inmiddels zijn we op deze locatie volledig operationeel en is het hier prettig werken. We kunnen tevreden terugkijken op de aanpak en de uitvoering van ons project.”

Actemium logo

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK MET TWINFLOOR

DE SPECIALIST IN VERDIEPINGSVLOEREN