SONNEVELD GROUP

Industriële overkapping

Industriële overkapping voor Sonneveld Group

Sinds de oprichting in 1956 zijn de activiteiten van Sonneveld Group BV erop gericht om het werk en leven van de bakker eenvoudiger te maken. Dit doet men door kennis te delen, intensief samen te werken en duurzame producten te leveren. Sonneveld Group is (sinds 2010) onderdeel van Orkla Food Ingredients (OFI), een belangrijke Europese speler in de bakkerij-ingrediënten.

Bestaande overkapping

Voor de opslag van o.a. lege pallets maakte het Papendrechtse bedrijf al vele jaren gebruik van een industriële overkapping. De oude overkapping was tegen de achtergevel gebouwd en vormde een mogelijk risico bij brandgevaarlijke situaties. Na een audit, waar dit aan het licht kwam, werd er uiteraard snel actie ondernomen.

Alternatief voor een bestaande industriële overkapping

In de zoektocht naar een alternatief voor de opslagruimte op het buitenterrein, zijn er verschillende opties onderzocht. Rietveld Ontwikkeling speelde hierbij een belangrijke rol. Dit eveneens in Papendrecht gevestigde bedrijf is de vaste partner voor bouwtechnische zaken bij Sonneveld.

Johan Rietveld, eigenaar Rietveld Ontwikkeling: “Wij hebben in eerste instantie naar traditionele bouw gekeken tot we de systeemoverkapping van Twinfloor® in het vizier kregen. Dat zag er op papier interessant uit, maar wij wilden de kwaliteit graag zelf beoordelen. Twinfloor® heeft ons twee referentieprojecten in de regio laten zien en dit heeft ons overtuigd. Door voor de overkapping van Twinfloor® te kiezen, hebben we een flinke kostenbesparing kunnen realiseren. Deze besparing komt voor een groot deel, omdat het niet nodig was om te heien.”

Zeker om aan te bevelen

John de Vos, Technical Manager, Sonneveld Group: “Om de overkapping te plaatsen was er geen vergunning nodig waardoor we al vrij snel konden starten. Het plaatsen van de industriële overkapping is geheel volgens planning en zoals afgesproken verlopen. Ook de manier waarop de monteurs met onze interne procedures zijn omgegaan, was erg prettig. Terugkijkend zijn we zeer tevreden over de werkwijze en het eindresultaat. We kunnen Twinfloor® dan ook zeker aanbevelen!”

Logo sonneveld

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK MET TWINFLOOR

DE SPECIALIST IN VERDIEPINGSVLOEREN