TURN KEY PROJECTEN

bij SAM XL

Turn key projecten bij SAM XL

SAM XL is een expertisecentrum voor productieautomatisering dat een unieke schakel vormt tussen de faculteiten van de TU Delft, de industrie en toeleveranciers. Door een aantal ontwikkelingen binnen het huidige pand, was men op zoek naar een partner om een Multi Robot Cel (fase 1) en turn key kantoor (fase 2) te creëren. Doordat Twinfloor beide projecten volledig (en betaalbaar) kon uitvoeren, gunde men ons de beide opdrachten.

Multi Robot Cel (fase 1)

Menno Verkade, SAM XL: “In de Multi Robot Cel die Twinfloor realiseerde, plaatsen we 2 robots. Deze robots hebben ieder hun eigen ruimte met daartussen een schuifwand. Wanneer de robots gaan samenwerken kunnen we er een grote ruimte van maken.

Goede akoestische eigenschappen

Het was belangrijk dat het een geluidsdichte ruimte zou worden. Sjoerd Stuij van Twinfloor adviseerde ons deze geluiddempende wanden met zeer goede akoestische eigenschappen. De Multi Robot Cel is onder een Twinfloor entresolvloer geplaatst en dat biedt ons ook nog eens ruimte op de etage. Die extra ruimte gebruiken we voor lichte opslag en is ideaal voor de afzuiginstallatie.

Soepel verlopen

De bouw heeft plaatsgevonden in een voor ons drukke periode. Vooraf was er een beetje angst voor overlast tijdens de bouwperiode, maar dat is juist erg meegevallen. Eigenlijk is het allemaal vrij soepel verlopen.”

Kantoren (fase 2)

Berthil Grashof, SAM XL: “Wij beschikten over 2 naast elkaar gelegen panden, die via een ‘kruip door, sluip door route’ met elkaar in verbinding stonden. Doordat er behoefte was aan meer kantoor- en trainingsruimte, is besloten om een doorbraak tussen de panden te creëren. De bestaande ruimte, die nu makkelijk toegankelijk is, werd opnieuw ingericht.

Blij met het advies

Met wandsystemen en systeemplafonds bouwde Twinfloor vier royale ruimtes. Op advies van Twinfloor werden er ook wanden voor de binnenmuur met de buren geplaatst. Achter deze muur bevindt zich namelijk een rumoerige productiehal. We zijn blij met dit advies, want de wanden zorgen voor een perfecte geluidsisolatie en zelfs het stof dat vanaf de buren in ons pand kwam, is verdwenen.

Alles keurig uitgevoerd

Over het eindresultaat zijn we zeer tevreden! Twinfloor heeft alles keurig uitgevoerd, van het plaatsen van de glaswanden, het leggen de vloerbedekking tot het installeren van het keukenblok.”

Verdiepingsvloer (fase 3)

Doordat beide interne projecten naar wens zijn verlopen, mag Twinfloor binnen afzienbare tijd wederom voor SAM XL aan de slag. Dit betreft het plaatsen van een extra verdiepingsvloer.

SAM

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK MET TWINFLOOR

DE SPECIALIST IN VERDIEPINGSVLOEREN