Van welke materialen kan een entresolvloer gemaakt worden?

Entresolvloeren worden veelal binnen bestaande gebouwen toegepast om snel, gemakkelijk en betaalbaar ruimte te creëren. Door een extra vloerniveau aan het pand toe te voegen, ontstaat er een oppervlakte die voor vele doeleinden bruikbaar is. Enkele voorbeelden zijn:

  • Opslag van goederen in magazijnen, distributiecentra of productieruimte
  • Kantoorruimte, vergaderruimte, spreekkamers en kantineruimte
  • Lokalen om lessen of demonstraties te geven
  • Commerciële ruimte voor winkels en showrooms
  • Fitnessruimte in sportscholen voor training en groepslessen
  • Productie- en industriële ruimte
  • Platform rondom machines, productieapparatuur, montagelijnen en transportbanden

Het aanbrengen van een entresolvloer, ook wel verdiepingsvloer of tussenvloer genoemd, is met verschillende materialen mogelijk. Wij zetten de diverse opties op een rijtje.

De traditionele entresol

Van oudsher bouwen aannemersbedrijven een entresolvloer met zware warmgewalste IPE-profielen, houten balken en houten vloerplaten. De constructie wordt nagenoeg altijd aan het pand bevestigd. Door de entresolvloer aan de pandconstructie te bevestigen, is het noodzakelijk om te onderzoeken of dit technisch verantwoord is. Bij het aanbrengen van een entresol op de traditionele manier is het goed om te weten dat het een redelijk permanente oplossing is. Het verhuizen van de tussenvloer is eigenlijk geen optie en het eventueel weer verwijderen is redelijk ingrijpend.

De betonnen entresolvloer

Een entresolvloer van beton wordt meestal alleen tijdens de nieuwbouwfase van een pand aangebracht. Bij het ontwerp van het pand is er al rekening gehouden met de zware belasting van de fundering. Het totaalgewicht van de betonnen verdiepingsvloer is enorm in vergelijking met de traditionele entresolvloer. Voor een bestaand pand ligt deze (kostbare) optie minder voor de hand. Het bouwen met natte materialen is ook erg ingrijpend binnen een bestaande bedrijfsomgeving.

De systeem entresolvloer

In verreweg de meeste situaties is de systeem entresolvloer eenvoudig toepasbaar. De constructie van dit type verdiepingsvloer is opgebouwd uit een aantal vaste componenten. Dit zijn o.a. stalen (schoor)kolommen, koudgewalste profielen en koppelhoeken. Speciaal ontwikkelde vloerpanelen (met een zeer hoge persing) vormen het vloerdek. In enkele gevallen worden er ook wel roosterelementen toegepast, bijvoorbeeld wanneer dit i.v.m. de brandveiligheid vereist is.

Bij de systeem entresolvloer dient slechts de ondervloer geschikt te zijn om de kolommen te kunnen plaatsen. Doordat de vrijstaande tussenvloer ‘zelfdragend” is blijft de pandconstructie onaangeroerd. Ook is het systeem demontabel en zijn de koudgewalste profielen veel lichter dan bijvoorbeeld de stalen balken van een traditionele IPE-vloer. Door het gatenpatroon in de profielen is het mogelijk om leidingen en kabels door te voeren. Dit is ideaal bij het aansluiten van verlichting onder de verdiepingsvloer of bij het aanbrengen van een sprinklerinstallatie.

Twinfloor® systeem entresolvloeren worden zowel in nieuwbouw als in bestaande situaties geplaatst. Naast voordelen zoals de korte bouw- en levertijd en het toepassen van lichtere en schone materialen spelen nog twee belangrijke factoren een rol bij de keuze voor dit type tussenvloer. Zo is het een groot voordeel dat de entresol demontabel en dus verhuisbaar is maar ook gemakkelijk aan te passen of uit te breiden. En last but not least, het is een zeer betaalbare oplossing om meer ruimte in een bedrijfshal/ pand te creëren. Gemiddeld is de investering al binnen 2 jaar terugverdient!

Accessoires voor entresolvloeren

Natuurlijk zijn er naast de entresol vloerconstructie nog aanvullende materialen nodig om een entresolvloer compleet te maken. Denk hierbij aan:

  • Trappen in alle varianten (houten- of roostertreden, recht of met tussenbordes ect.)
  • Leuningcontructie (staal, gaas of glas)
  • Palletopzetplaatsen (standaard, kantelhek, schuifhek ect.)
  • Aanrijdbeveiligingen
  • Wandsystemen (dichte en glazen wanden met deur- en raamkozijnen)
  • Plafondsystemen (systeemplafond met verlichting)
  • Gaaswanden

Accessoires zijn bij alle soorten verdiepingsvloeren toepasbaar en kunnen naar behoefte worden toegevoegd. Zo kunnen entresolvloeren naadloos worden ingepast en sluiten ze exact aan op de wensen van de ondernemer.

BENT U BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF?

De adviseurs van Twinfloor® helpen u graag met de beste oplossing! Neem voor meer informatie gerust contact op. Bel 076 – 88 79 701 of vul het contactformulier in.