VLOERAFWERKING VAN ENTRESOLVLOEREN

De entresolvloeren van Twinfloor® worden in vele branches en voor verschillende doeleinden toegepast. Iedere systeem entresolvloer of verdiepingsvloer is opgebouwd uit een stalen constructie met daarop een vloerafwerking. Het geheel wordt vaak compleet gemaakt door het monteren van accessoires zoals bijvoorbeeld trappen, leuningconstructie of wandsystemen.

Standaard vloerafwerking

De meest toegepaste ‘vloerbodem’ is een 38mm dik spaanplaat vloerpaneel. Dit paneel met een zeer hoge persing is voorzien van een harde naturel toplaag en een witte onderzijde (voor een goede licht reflectie). Deze afwerking is voor veel toepassingen functioneel en behoeft geen verdere afwerking. Denk hierbij aan magazijn-, productie- of archiefruimtes.

Opties om de entresolvloer af te werken

Wanneer de situatie om een ander afwerkingsniveau vraagt zijn er verschillende opties:

Terrazzo vloerpanelen – De 38mm dikke spaanplaat panelen zijn voorzien van een terrazzo toplaag en een witte onderzijde. Met deze vloerpanelen creëert men een natuurlijk effect en een luxere uitstraling. Door de gladde afwerking hecht vuil minder snel aan de terrazzo toplaag en is deze makkelijker te reinigen.

Tapijt – Entresolvloeren worden vaak voorzien van tapijt of vinyl voor toepassingen binnen kantoren, kantines, showrooms en winkels. Zeker bij turn key projecten, waarbij een entresol vaak in combinatie met wanden en systeemplafonds wordt geplaatst, maken dit soort vloerafwerkingen veelal deel uit van het totaalproject.

Klik laminaatvloer – In combinatie met een goede ondervloer is het eveneens mogelijk om kliklaminaat op een entresolvloer te leggen. Deze vloerafwerking ligt los en is op een later moment gemakkelijk te verwijderen.

Verf rollen – De naturel vloerpanelen worden ook wel door Twinfloor® (of de door de eindgebruiker zelf) voorzien van een verflaag/ coating. Deze kan met een grote roller worden aangebracht.

Roostervloer – Ook roosterpanelen worden regelmatig (geheel of gedeeltelijk) toegepast. De keuze om dit type vloerafwerking toe te passen kan verschillende redenen hebben. Zo kan dit bijvoorbeeld noodzakelijk zijn, doordat er een sprinklerinstallatie (brandveiligheid) in het pand aanwezig is of om klimaat technische redenen (luchtcirculatie en temperatuurcontrole). Het open karakter van een roostervloer maakt het tevens mogelijk om licht door te laten naar een lager niveau. Ook dit kan een overweging zijn om voor roosters te kiezen.

Aluminium tranenplaat – De tranenplaat (of traanplaat) is een aluminiumplaat die voorzien is van een druppelvormig reliëf. Deze platen worden vaak op specifieke plaatsen op de entresolvloer toegepast. Een goed voorbeeld is een palletopzetplaats. De tranenplaat voorkomt beschadigingen aan de houten vloerpanelen en maakt het loopoppervlak minder glad en dus veiliger.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK MET TWINFLOOR®

DE SPECIALIST IN ENTRESOLVLOEREN

De juiste keuze maken

Uit welke vloerafwerkingen u kunt kiezen is afhankelijk van uw specifieke situatie. Uiteraard spelen de technische eigenschappen hierbij een rol. In een aantal gevallen maakt de vloerafwerking (vloerpanelen en roosterelementen) deel uit van de totale constructie. Om aan alle normen en veiligheidseisen te voldoen zorgen de engineers van Twinfloor® voor de statische berekeningen.

In alle andere gevallen kiest men de afwerking van de entresolvloer vaak op basis van praktische of esthetische overwegingen. Zo kan tapijt bijvoorbeeld een praktische keuze zijn om het geluidsniveau te beïnvloeden en een keuze voor een laminaatvloer kan ideaal zijn om een strakke en schone ruimte te creëren.

Advies bij de vloerafwerking van een entresolvloer

Hulp nodig? De adviseurs van Twinfloor® denken graag met u mee en zoeken naar het beste vloerafwerking voor uw entresolvloer. Bel met 076 88 79 701 of vul het contactformulier in.

KORT VOOR U SAMENGEVAT

 1. Gedegen advies, kennis en kunde sinds 1981
 2. Levering conform CE-keur
 3. Lage kosten per m2, al binnen 2 jaar terugverdiend
 4. Efficiënt, u benut iedere m3 van uw pand
 5. Belastingen tot 2.500 kg /m2 mogelijk
 6. Grote overspanningen mogelijk, dus weinig kolommen op uw werkvloer
 7. Snel en zonder grote overlast en altijd in overleg te plaatsen
 8. Maatwerk zonder meerprijs
 9. Accessoires leverbaar (trappen, leuningen, wanden, verlichting, enz.)
 10. Perfect te integreren binnen uw huidige situatie
 11. Demontabel, dus verhuisbaar
 12. Duurzame modulaire oplossing
 13. Uw offerte binnen 2 werkdagen in huis!

DIRECT CONTACT

Bel: 076 88 79 701

NEEM CONTACT MET MIJ OP

  Twinfloor® slaat deze gegevens op voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

  WIJ PLAATSEN AL ENTRESOLVLOEREN VOOR